10.02.2008., nedjelja

Turbotutaforcaekskluzivno: Ovo imamo samo mi: Šta je Butković pisao Sanaderu

Nesvrstani blog otkriva pozadinu e-mail dopisivanja Butkovića i Sanadera: Što se zbilo, kako je teklo njihovo elektronsko općenje i gdje su se dogodile smetnje u komunikacijskom tunelu? Iz minute u minutu donosimo vam dramatični razvoj događaja na Vladinim i EPH-ovim kompjuterskim serverima. Što je, zapravo, premijer napisao vodećem hrvatskom unutrašnjopolitičkom kolumnistu i kako su manipulatori u komunikacijskom kanalu izvrnuli napisane činjenice otkrijte samo na Nesvrstanom blogu.

davorcek@eph.hr wrote: Haj, Ivek! Kak si kaj? Ima kaj novog s Komisijom, ne? Čujem da bi nas ti norci mogli zjebati pa da praf zapraf nikad ne budemo ušli u tu Uniju, vrag je skelil?

pricjednik@vlade.hr wrote: A šta je Davore, pantagano provokatorska, di si ti? O kakvome đavlijemu Komišjunu pizdiš? Zadnji komišjun di san ja iša bija je oni doturski kad san in kaživa gujcu jer je tribalo ić u invalidsku penziju. I unda mi je moj dobri dotur Andrija reka da bi mi bilo dobro pripazit šta stavjan u pogana justa jer da bi mi štumik moga probit gabarite mudanata i gaća isto ka šta je i proračun šta ga je sastavja oni glavonja iz Velike Gorice probija gabarite.

raja&zlaja@channel.com wrote: Koji je ovo kurac? Kakvi je ovo mejl pizdaliinmaterina nepismena i pijana jednome i drugome. Mali, piši vako:


Kakvi su, zapravo, naši odnosi s Europskom komisijom koja najavljuje da bi pregovori Hrvatske i EU mogli biti suspendirani?

- Naši odnosi s EK uvijek su bili dobri i sada su dobri. Neprijeporno je da postoje određena pitanja i razvoji događaja s kojima ni mi, ni oni nismo zadovoljni, ali uvjeren sam da se to može vrlo brzo riješiti.


davorcek@eph.hr wrote: Kaj Ivek, nije li ti Hebrang ipak preporučil da odeš na onu kuru, pa da si napokon skineš te kilogramčeke? Čekal te je i dečec kaj drži onaj fitness salon vu kvartu, al si zakasnil, pa si je bogec trebal zaprt ranije nego kaj je mislil. Upraf onak kak nam je sad i Evropa zaprla pred nosekom.

pricjednik@vlade.hr wrote: Kakvi dečec? Kakvi kuro? To su najobičnija podmetanja i floskule poraženih ivićevsko-rojsovskih snaga potpomognutih unutrašnjin izdajniciman. Reka je meni moja Mirjana: Ivo ne nasjedaj! I otad ja više ne nasjedan. Ni na kure, ni na dečece...

raja&zlaja@channel.com wrote: Jeba li me pas posrid čunke ako su ova dva normalna! Kakve su ovo pizdarije? Mali, paz' vamo:


Što je glavni uzrok kašnjenja pregovora?

- Razlozi su višestruki, iako ja sadašnju situaciju ne bih nazvao kašnjenjem. Riječ je o sporijem tempu nego što bismo mi to željeli, na što je svakako utjecala prilično duga predizborna kampanja. Također, nakon izbora je trebalo sastaviti koalicijsku Vladu, što nije bio lak i neozbiljan posao. Međutim, i dalje sam uvjeren da se možemo vratiti na pravi kolosijek i da pregovore možemo zaključiti do isteka 2009.


davorcek@eph.hr wrote: Sinoć smo si v kleti spili krasnu slovensku rdeču šentlovrenku, pa sam si mislil da te pitam kaj misliš, budu li nas blokirali Janezi, da si prije blokade nabavim par demižonki, da si imam za po doma, ne?

pricjednik@vlade.hr wrote: Govorin ja Rupelu: Di ćeš ti Dimitre, Boga ti draga, meni ka pridsidniku Vlade jedne suverene i samostalne Republike Hrvacke govorit šta ću ja radit? Bogati, ka da san ja mulac. Iđe okolo, svima fločaje i bali protiv nas. Ali zato Janez, e Janez to je judina kakve nema na daleko. Jebi me posrid guzice ako me je ikad zajeba. Uvik je bilo kako bi se dogovorili: oni nama provokacije na granici, mi pustimo njijovin koćama «Bedanec» i «Trobec» da bace dvi kalade u piransko-savudrijskom zaljevu. A ove moje će ti riči potvrdit i Stipe, a ti znaš da ako bi ko za istinu poginija to je bija Stipe.

raja&zlaja@channel.com wrote: Pizdu materinu, pun mi je kurac ovih kretena. Lipo su mi govorili, Ratko ajde šta prije u privatni biznis, ostavi se tih pizdarija... Zlatko, di gledaš tamo? Ajde piši:


Što je motiviralo Sloveniju da blokira dio pregovora?

- Kao što znate, ove se godine u Sloveniji održavaju parlamentarni izbori, što utječe na vanjskopolitičke stavove njihove vlade. Smatram da su neke njihove reakcije bile ishitrene, usudio bih se reći čak i bahate, što ne ide u korist ni njima, ni nama. Nije mi drago što to moram reći, ali mnoge napetosti između Hrvatske i Slovenije nastale su zbog često nediplomatskog djelovanja Dimitrija Rupela. S premijerom Janšom imam odlične odnose, a znam da su predsjednik Mesić i bivši slovenski predsjednik Drnovšek, kao i sadašnji slovenski predsjednik Türk, uvijek lako pronalazili zajednički jezik. Vjerujem da će se odnosi sa Slovenijom stabilizirati kada završi njihova nesumnjivo teška pozicija predsjedanja EU, kao i njihovi parlamentarni izbori.


davorcek@eph.hr wrote: Čuj Ivek, mislil sam s uzeti nekakvu malu jahticu, tak da si dečki i ja ljeti na palubici možemo spiti tak nekog našeg dalmatinskog vinčeka, pa sam si mislil: Ti vrapca, ak nas ti prokleti Žabari i Janezi budu zajebavali na našemu morčeku, bum im podrapal pičku kak Večernjak.

pricjednik@vlade.hr wrote: Davorine, ružo moja neusala, viruj mi ka bratu da san ja uvik bija dobar ekolog, drug i čovik. Više bi volija da začepu s kakvon tapunicon one đavlije rupe u ozonskoj zamotujači nego da mi kogod dade, ne znan, onoga Patka Vilipa.

raja&zlaja@channel.com wrote: Mami in zakaluman, koji dei. Ne more ovo bit normalno da jebe rak raka. Zlatko, ostavi malika pimpilinića i piši:


Kako će Vlada riješiti ovaj diplomatski kaos nastao zbog ZERP-a?

- Sa ZERP-om se, zapravo, nema što riješiti. ZERP je dobar zakonski akt koji je, prvenstveno, u službi hrvatskoga gospodarstva, ekologije i općeg dobra te je u skladu s međunarodnom praksom. Od ZERP-a nećemo odustati i na to se naši susjedi moraju naviknuti. Pretjerano je tvrditi da ZERP koči pregovore s EU. Istina je da će, kad riješimo granične probleme sa Slovenijom, ZERP pasti u drugi plan.


davorcek@eph.hr wrote: Prije nekoliko dana smo si mi dečki u kvartu spili jedan tak dobar francuski konjak, ne. Ime mu je nekak kak Hennessy, kaj ti ga ja znam. Mislil sam si: Ivo je tak gala kit i budem mu sačuval jednu bočicu konjačeka. Al sam ju potom spil jer sam si bil žedan kak graba.

pricjednik@vlade.hr wrote: Davore, dobri i pošteni kakav san i sam. Došla mi je nikidan neka austrijska komunjara, kaže da se zove Swoboda. A ja mu kažen: Kurac si ti Austrijanac, znan ja Austrijance, di si ti bija kad san ja zaherice po bečkin konobama ždera. Ti da si Austijanac zva bi se Freiheit.

raja&zlaja@channel.com wrote: Is'sa mi ako je nezavisna i suverena republika Hrvacka još od vrimena Ivana Milasa vidila većih redikula od ove dvojice. Nuder, mali, pribiljuži vako:


Je li još tehnički moguće zatvoriti pregovore 2009., na čemu je inzistirao i Hannes Swoboda tijekom boravka u Zagrebu?

- Mislim da je moguće. Vlada će u sljedećim mjesecima demonstrirati upravo ono što treba poduzeti kako bismo pregovore zatvorili na vrijeme. Kada je riječ o posjetu gospodina Swobode, naglasio bih da je on pohvalio Hrvatsku na mnogim područjima te je vidi kao lidera u regiji.


davorcek@eph.hr wrote: Kaj sam te još ono štel pitati? Ah da, nigdar nisam znal da kištra plavčeka iz Potomja tak lepo udara i ima krasni buke, a ne kakti naš cviček kiseo i mutan. Kaj veliš na to?

pricjednik@vlade.hr wrote: Nato? Ko je reka Nato? Sutra smo u Nato, najdaje prikosutra. A oni brunavi sinjski mulac bi refrend... plebsic... pleberendum, ka da je svitu do pleberenduma, javlu on i pleberendumi.

raja&zlaja@channel.com wrote: Dokad ovi mislu pizdit? Evo je već četri manje kvarat, i zajebali su se ako misle da ću ja ostat ovdi i minut priko vrimena. Zlatko, ne prpaj nos, jebenliti tebe i Čobankovića ti, nego piši vako:


Je li pozivnica za NATO osigurana? Što, po vašem mišljenju, dobivamo ulaskom u NATO?

- Više ne postoji nikakva sumnja o tome je li Hrvatska spremna za ulazak u NATO. Isto tako, u strateškom je interesu NATO-a da se Hrvatska nalazi u njegovu članstvu. Dva su glavna dobitka za Hrvatsku pri ulasku u NATO: dokazujemo da je Hrvatska spremna za međunarodne integracije i rješavamo pitanje sigurnosti. Moramo biti svjesni našega geopolitičkog položaja, te teško izborene pobjede u Domovinskom ratu. Kada postanemo članica NATO-a, nikada se više nećemo morati brinuti o stvarima o kojima smo morali brinuti 1991.


davorcek@eph.hr wrote: A Isusek, Isusek, nekaj sam is na kompaću krivo pritisnul. Ne znam Ivek jesil primil zadnji mailček? Pital sam te kaj veliš na to? Kakav je to error? Kvragčeku i modemska veza... *end of message*

pricjednik@vlade.hr wrote: Davore, boga ti draga, šta je ovo? Javja mi kompijutor neki eror? Ja jedino znan Erora Flina, ima je puno lipe tisne gaće... Davore, javi se... *end of message*

raja&zlaja@channel.com wrote: Šta šefe, vi idete kući. I kažete da ja, mladi 23-godišnjak, nastavim sam? Jeste sigurni? Jeste. Ajde dobro, ali znajte: kad god ja nešto sam radim uvijek nešto userem. Sjetite se onog Petračevog ljubavnog pisamca... Šta, da šutim i pišem? Okej, vi ste šef. Dakle:


Kako komentirate ishod izbora u Srbiji? Zašto se sve češće ponavlja nerealna teza da bi Srbija mogla stići Hrvatsku u procesu ulaska u Uniju?

- Tko god govori takvo što, ne zna o čemu govori. Hrvatska eventualno može poslužiti kao uzor Srbiji, ali naš ulazak nema nikakve veze s njima. Međutim, europski put Srbije jest i u našem interesu, stoga pozdravljam ponovnu pobjedu Borisa Tadića na predsjedničkim izborima. S druge strane, broj glasača koji su svoje povjerenje poklonili Tomislavu Nikoliću treba izazvati zabrinutost ne samo u Srbiji, nego i u cijeloj Europi. Podrška radikalima razlog je više za hrvatsko članstvo u NATO-u.


raja&zlaja@channel.com wrote: Sto mu gromova, koga još spomenuti: Mesića jesmo, Janšu jesmo, Rupela jesmo, Tadića i Nikolića jesmo, NATO jesmo, Đapića nećemo, mogli bi u koaliciju u Osijeku... Kako se zove onaj lik iz Banke? Rokatanski? Elem:

Što mislite o neugodnim prognozama guvernera HNB-a, Željka Rohatinskog, za 2008.? Kako ocjenjujete njegov dosadašnji mandat?

- S Rohatinskim se ponekad ne slažem. No, koliko se god mi povremeno ne slagali, on je jedan od najsavjesnijih i najboljih državnih dužnosnika koje Hrvatska uopće ima.


raja&zlaja@channel.com wrote: Well, mogli bismo na kraju malo zasoliti i sa sindikatima. Oni ionako ne rade ništa:

Kako ćete reagirati ako sindikati organiziraju prosvjede? Bojite li se masovne provale nezadovoljstva protiv Vlade?

- Masovnih izljeva nezadovoljstva građana sigurno neće biti. Plašim se politikantstva u koje bi se sindikati mogli upustiti, ali nadam se da ćemo sve riješiti pregovorima.


raja&zlaja@channel.com wrote: *log off and out*

- 19:24 - KomentirajIsprintaj - #